Hier in het buitengebied
is de aansluiting ook gratis
Hier is de glasvezel-wifi
overal even snel
Hier 1000 Mb internet
voor iedereen
Hier verschijnen geen
blokjes meer in beeld
Hier onbeperkt
supersnel internet
Hier beeldbel ik
met mijn ziekenhuis
Hier zonder haperend internet
genieten van het digitale leven
Hier kun je netflixen
met een 8K stream
Hier is live streamen
de normaalste zaak
Hier straks gratis
supersnel wifi langs de lijn
Hier kun je
gemakkelijk overstappen
Hier bestuur ik
mijn huis op afstand

Zonder glasvezel heeft onze gemeente geen toekomst

Een samenleving zonder internet, kun jij het je nog herinneren? Je bent een groot deel van de dag online voor zowel werk als privé en dat zal in de toekomst alleen nog maar meer worden. Het is daarom van groot belang om overal over een supersnel, betrouwbaar en onbeperkt netwerk te beschikken. Dus geen beperkt 4 of 5G, maar een netwerk van glasvezel waar je met maximale snelheid overheen kunt surfen. Beter is er namelijk niet.

Dat zo’n netwerk er komt is echter geen vanzelfsprekendheid en daarom vraagt Limburg Glasvezel de hulp van ambassadeurs. Alleen als we met z’n allen de krachten bundelen, beschikken we straks over het snelste internet dat er is.

Krachten bundelen
Om glasvezel mogelijk te maken in de gemeente is het noodzaak om samen de schouders eronder te zetten. Alleen als we met met zijn allen kiezen voor glasvezel is er straks voldoende vraag. Pas dan wordt de aanleg van een netwerk voor bedrijven interessant én wordt modern internetten via glasvezel betaalbaar beschikbaar in de kernen én het buitengebied.

Achterstand
Dus: we moeten met zijn allen de mouwen oprollen. Doen we dat niet, dan missen we een belangrijke stap naar de toekomst en komt onze gemeente op achterstand. We houden dan de verouderde, dichtslibbende koperen netwerken en komen in de problemen als het dataverbruik (internetgebruik) verder toeneemt.

Ambassadeurs cruciaal voor Limburg Glasvezel
Limburg Glasvezel is een initiatief met als missie het realiseren van een 100% gebiedsdekkend glasvezelnetwerk in onze gemeente, met zo laag mogelijke tarieven. We doen daarbij om verschillende redenen een beroep op ambassadeurs. Ambassadeurs staan dicht bij hun dorps- of stadsgenoten, ze hebben oog voor de behoefte in hun buurt, ze voelen zich betrokken: zíj verbinden hun buurt met glasvezel!

Ambassadeurs kunnen als geen ander hun omgeving bewust maken van de noodzaak van glasvezel. Omdat iedereen profiteert van de impuls die glasvezel geeft op het gebied van leefbaarheid en economie, is het zaak iedereen daarvan op de hoogte te brengen. Onze ambassadeurs spelen daar een cruciale rol in.

Word ambassadeur

  • Samenwerken in glasvezelteams
  • Duidelijke taken, duidelijke positie
  • Waardevol voor samenleving
  • Plezier en voldoening
  • Twee trainingen
  • Inzet verwacht van gedurende maximaal 4 maanden
  • Project eindigt na 4 maanden.
  • Meld je hier direct aan

Voor meer informatie kom je naar de één van de informatieavonden toe. Kijk hier wanneer en waar.

 

"In het Gennepse hielpen 70 ambassadeurs mee met de glasvezelcampagne."