Hier in het buitengebied
is de aansluiting ook gratis
Hier is de glasvezel-wifi
overal even snel
Hier 1000 Mb internet
voor iedereen
Hier verschijnen geen
blokjes meer in beeld
Hier onbeperkt
supersnel internet
Hier beeldbel ik
met mijn ziekenhuis
Hier zonder haperend internet
genieten van het digitale leven
Hier kun je netflixen
met een 8K stream
Hier is live streamen
de normaalste zaak
Hier straks gratis
supersnel wifi langs de lijn
Hier kun je
gemakkelijk overstappen
Hier bestuur ik
mijn huis op afstand

Bergen en Mook&Middelaar krijgen glasvezel

Het is gelukt in Mook & Middelaar en Bergen; er komt een glasvezelnetwerk voor iedereen! Dit goede nieuws is het resultaat van de inzet van lokale glasvezelambassadeurs en samenwerking met de providers. Door de aanleg slim te combineren met de aanleg in Gennep krijgen de gemeenten een 100% dekkend glasvezelnetwerk. De aanleg zal in maart 2020 van start gaan in één van deze gemeenten.

Limburg glasvezel heeft in het afgelopen half jaar met tientallen ambassadeurs campagne gevoerd voor een glasvezelnetwerk. Door het samenvoegen van de drie gemeenten is er voldoende draagvlak bij de inwoners om de aanleg te rechtvaardigen. E-Fiber zal er voor zorgen dat het glasvezelnetwerk in de gemeenten wordt aangelegd.

Aanleg

De graafwerkzaamheden starten naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020. De inwoners zullen nadere informatie ontvangen over de start en de aanleg van het netwerk. Voordat de schop in de grond gaat krijgt ieder gezin bezoek van een schouwer. Deze kijkt samen met de bewoner naar de plek waar de glasvezelkabel straks het huis in moet komen. Meer informatie over het aanlegproces kun je lezen op e-fiber.nl/mook-en-middelaar en e-fiber.nl/bergen.

Aanmelden kan nog steeds

Iedere woning binnen het aansluitgebied wordt voorzien van een eigen aansluiting. Gezinnen en bedrijven die ook gebruik willen maken van glasvezeldiensten, maar nog geen glasvezelabonnement hebben afgesloten, kunnen zich alsnog aanmelden. De verwachting is dat de aanleg in deze gebieden tot september 2021 zal duren. Inwoners die alsnog willen inschrijven kunnen dat online doen via www.limburgglasvezel.nl/bestellen.

Over E-Fiber

E-Fiber is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van glasvezel. E-Fiber vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op snel en betrouwbaar internet. Waar je ook woont, in een stad, dorp of buitengebied. Daarom investeert E-Fiber in infrastructuur, innovatie, techniek én in mensen. Om zo een uniek ‘open’ glasvezelnetwerk aan te leggen waarop iedere provider zijn diensten mag leveren.

 Benieuwd naar wat jij kunt besparen met glasvezel?Download het startpakket