Hier in het buitengebied
is de aansluiting ook gratis
Hier is de glasvezel-wifi
overal even snel
Hier 1000 Mb internet
voor iedereen
Hier verschijnen geen
blokjes meer in beeld
Hier onbeperkt
supersnel internet
Hier beeldbel ik
met mijn ziekenhuis
Hier zonder haperend internet
genieten van het digitale leven
Hier kun je netflixen
met een 8K stream
Hier is live streamen
de normaalste zaak
Hier straks gratis
supersnel wifi langs de lijn
Hier kun je
gemakkelijk overstappen
Hier bestuur ik
mijn huis op afstand

Geen glasvezel zet de gemeente op achterstand

Denk eens aan de snelweg A73 en A77. Hoe zou het er in Limburg voorstaan als die in de jaren tachtig niet waren aangelegd? Dan was deze regio een stuk slechter aan toe geweest dan nu. Dat scenario dreigt nu met uitblijven van glasvezel.

Door het ontbreken van fatsoenlijk internet, is het buitengebied op dit moment niet aantrekkelijk voor jonge mensen. Gebieden trekken leeg. Komt er in deze regio glasvezel, dan zal dat de ontvolking tegengaan. Jongeren kunnen immers zonder problemen thuiswerken én zijn op de toekomst voorbereid. Daarnaast zorgt glasvezel er ook voor dat de leegstand in het buitengebied minder wordt. Snel internet helpt ouderen om langer veilig en comfortabel thuis te blijven wonen, dankzij de inzet van camera’s en digitale (mantel) zorg.

Dan hebben we het nog niet eens over bedrijven. Limburg heeft veel kleine en grote industrieterreinen, al dan niet met een agrarisch of toeristisch karakter. Veel van deze bedrijven, met name de kleinere, leiden dagelijks economische schade omdat hun internet niet goed werkt of niet snel genoeg is. Het maakt onze gemeente onaantrekkelijk als vestigingsregio. Ligt hier supersnel glasvezel, zal dit gebied een stuk interessanter worden voor bedrijven. Extra werkgelegenheid dus, en daar heeft iedereen baat bij.

Wil jij een glasvezelaansluiting bij jou thuis?

schrijf je in