Hier in het buitengebied
is de aansluiting ook gratis
Hier is de glasvezel-wifi
overal even snel
Hier 1000 Mb internet
voor iedereen
Hier verschijnen geen
blokjes meer in beeld
Hier onbeperkt
supersnel internet
Hier beeldbel ik
met mijn ziekenhuis
Hier zonder haperend internet
genieten van het digitale leven
Hier kun je netflixen
met een 8K stream
Hier is live streamen
de normaalste zaak
Hier straks gratis
supersnel wifi langs de lijn
Hier kun je
gemakkelijk overstappen
Hier bestuur ik
mijn huis op afstand

Glasharde voordelen van glasvezel

Glasvezel heeft veel voordelen ten opzichte van internet via een coax-kabel of ADSL. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Glasvezel is sneller en stabieler
Het  maakt niet uit hoeveel mensen er gebruik van maken, glasvezel is in alle omstandigheden betrouwbaar en vooral ook ongekend snel. Zowel met downloaden als uploaden. Oftewel: nooit meer Skypen met haperingen, nooit meer buffertijd met gamen en altijd zonder problemen streamen. Het maakt niet uit hoeveel apparaten in huis tegelijk gebruikmaken van het internet.

En 5G?
Het 5G signaal komt van een zendmasten en deelt u met duizenden anderen. Met als gevolg dat wanneer er door veel mensen 5G gebruikt wordt, de snelheid omlaag gaat. 5G zal waarschijnlijk in datapakketten aangeboden worden om onbeperkt gebruik tegen te gaan.

Lees ook: Dit is waarom je glasvezel nodig hebt.

Met glasvezel ben je écht klaar voor de toekomst

De huidige providers hebben vaak maar een maximale internetsnelheid van 50 tot 200 Mbps. Uit onderzoek van de consumentenbond blijkt dat die snelheid nauwelijks wordt gehaald, terwijl je er wél voor betaald.  Een studie van de TU Eindhoven stelt dat we over vijftien jaar een downloadsnelheid van meer dan 1000 Mbps (1 Gbps) nodig hebben. En misschien nog wel het tienvoudige daarvan. Glasvezel haalt op dit moment altijd 500 - 1000 Mbps. Die snelheid wordt nu nog beperkt door de apparatuur in de wijkcentrales. Als die gaat verbeteren in de komende jaren dan groeit glasvezel automatisch mee. Snelheden tot 100 miljoen (!) Mbps zijn mogelijk. Die 1000 Mbps of meer over vijftien jaar zijn dus geen enkel probleem.

Bij glasvezel heb je een grotere keuze uit providers

Uit onderzoek van de Consumentenbond is gebleken dat slechts 23% van de Nederlanders voor snel internet kan kiezen uit drie of meer providers. In grote steden en buiten de bebouwde kom is die situatie nog zorgelijker. Zo ook In de gemeente Gennep. Met de komst van glasvezel is het ‘monopolie’ van de huidige aanbieders voorbij. Op het glasvezelnetwerk zullen straks, zoals het hoort, een groot aantal providers concurreren. Je kunt dus een pakket kiezen dat precies bij je past.

Bij glasvezel krijg je meer waar voor je geld

Omdat er meer concurrentie is, zijn de glasvezelpakketten niet duurder dan de kabelpakketten die je nu gewend bent. Ze zijn sowieso kwalitatief een stuk beter. Ook bij glasvezel is internet, televisie en telefoon inbegrepen. De prijs van een gemiddeld glasvezelpakket zal uitkomen op ongeveer 55,- euro.

 

Benieuwd naar wat jij kunt besparen met glasvezel?

Download het startpakket