Hier in het buitengebied
is de aansluiting ook gratis
Hier is de glasvezel-wifi
overal even snel
Hier 1000 Mb internet
voor iedereen
Hier verschijnen geen
blokjes meer in beeld
Hier onbeperkt
supersnel internet
Hier beeldbel ik
met mijn ziekenhuis
Hier zonder haperend internet
genieten van het digitale leven
Hier kun je netflixen
met een 8K stream
Hier is live streamen
de normaalste zaak
Hier straks gratis
supersnel wifi langs de lijn
Hier kun je
gemakkelijk overstappen
Hier bestuur ik
mijn huis op afstand

Glasvezel zeer waardevol voor zorg op afstand

Tegenwoordig heeft het internet ook voor ouderen weinig geheimen meer. Dus net als voor iedere andere inwoner van de gemeente, heeft glasvezel ook voor hen vele voordelen. Maar voor senioren (en ook andere hulpbehoevenden) is de overstap op onbeperkt supersnel en stabiel internet misschien nog wel meer noodzakelijk: vanwege zorg op afstand of digitale mantelzorg.

Bezuinigingen

In de zorg wordt flink bezuinigd. Niet alleen is er minder personeel, ook blijven ouderen (soms noodgedwongen) langer thuis wonen. Digitale mantelzorg (domotica) en beeld zorg wordt daardoor langzaam maar zeker gemeengoed in de zorg.

Zorg op afstand

Digitale (mantel)zorg kent twee vormen: videocommunicatie (of beeld bellen) en gebruik van slimme technologie. In het eerste geval is er via een beeldscherm contact tussen cliënt en zorgverlener. Bij Pantein maken ze er al volop gebruik van. Bij slimme technologie zijn er sensoren in de woning die een cliënt monitoren. Daarnaast zijn er nog mogelijkheden om apparaten (via wifi) op afstand te bedienen. Al deze vormen van domotica hebben één ding gemeen: ze vereisen een stabiele, snelle internetverbinding.

Grote problemen

Het huidige koperen netwerk kan die op dit moment niet altijd bieden. Als de apparatuur straks nog meer van een verbinding gaat vragen én er meer huishoudens van de techniek gebruik maken kan dit nog grotere problemen opleveren. Daarom loont het ook voor de ouderen van nu én straks om te overstappen op glasvezel. Want met glasvezel, zijn alle vormen van domotica geen enkel probleem.

 

Meer weten over glasvezel bij jou thuis?

Download het startpakket