Hier in het buitengebied
is de aansluiting ook gratis
Hier is de glasvezel-wifi
overal even snel
Hier 1000 Mb internet
voor iedereen
Hier verschijnen geen
blokjes meer in beeld
Hier onbeperkt
supersnel internet
Hier beeldbel ik
met mijn ziekenhuis
Hier zonder haperend internet
genieten van het digitale leven
Hier kun je netflixen
met een 8K stream
Hier is live streamen
de normaalste zaak
Hier straks gratis
supersnel wifi langs de lijn
Hier kun je
gemakkelijk overstappen
Hier bestuur ik
mijn huis op afstand

Beter hoeft niet duurder te zijn

Dat glasvezel superieur is ten opzichte van het huidige koperen netwerk in de gemeente, dat is een feit. Maar hoeveel betaal je nu eigenlijk voor dat supersnelle internet? Vrijwel hetzelfde als voor het veel tragere netwerk van bijvoorbeeld Ziggo. De glasvezel-abonnementen met zowel internet, bellen en televisie variëren in prijs vanaf € 49,15 per maand. Daarbij krijg je een uitgebreid zenderpakket, vaak verschillende voordelen met bellen en vooral een zeer snelle internetverbinding van minimaal 500 Mb tot zelfs 1000 Mb.

Vergelijking glasvezel met Ziggo

Ter vergelijking: de alles-in-één abonnementen van Ziggo kosten (na een korte aanbiedingsperiode) tussen de € 52,00 en € 99,50 per maand. De zenderpakketten zijn vergelijkbaar, evenals de voordelen voor telefonie. Groot verschil met de glasvezel-abonnementen is de snelheid. Het goedkoopst abonnement van Ziggo heeft slechts een snelheid van 50 Mb. Het duurste en snelste abonnement in Limburg van Ziggo biedt een downloadsnelheid van 500 Mb. Dat is net zoveel als het ‘traagste’ en veel goedkopere glasvezel-abonnement

Erg handig die hoge uploadsnelheid

Maar er zijn nog twee belangrijke verschillen. De abonnementen van Ziggo en KPN bieden een zeer trage uploadsnelheid, vaak maar 10 procent van de downloadsnelheid. Dit in tegenstelling tot glasvezel. Daar is de upload- en downloadsnelheid altijd even hoog én gegarandeerd. Erg fijn bij het werken in de cloud, beeldzorg of zorg op afstand, thuis werken, TV streamen en HD Skypen. Het koperen netwerk van Ziggo heeft daarnaast nog een probleem. Het wordt trager naar mate er meer gebruik van wordt gemaakt. Ook kan via de coax kabel of de telefoonlijn de bliksem inslaan. Dat kan met glasvezel niet. Glasvezel is betrouwbaar, altijd even snel en kan de hogere snelheden die in de toekomst nodig zijn zonder problemen aan.

Ziggo tv en glasvezel-internet

Als je gehecht bent aan je huidige manier van televisiekijken bij bijvoorbeeld Ziggo, maar toch wilt beschikken over modern internet, dan kan dat ook. De abonnementen op glasvezel met alleen internet kosten tussen de 32 euro en 42 euro per maand. Je kunt dan tv van Ziggo aanhouden. Bij elkaar genomen ben je nauwelijks duurder uit. Maar dan wel met het moderne internet erbij.

Vergelijken loont

Wil je meer weten over de providers en de kosten van de verschillende abonnementen, kijk dan op de vergelijkingspagina. Let op: om te profiteren van de vele aansluitvoordelen, dien je je vóór het einde van de glasvezelcampagne in te schrijven.


Tip: zet de bedragen die je nu betaalt voor internet, telefoon en tv eens naast de glasvezeltarieven. Je ziet dan direct het voordeel.

 

Benieuwd naar wat jij kunt besparen met glasvezel?

Download het startpakket