Hier in het buitengebied
is de aansluiting ook gratis
Hier is de glasvezel-wifi
overal even snel
Hier 1000 Mb internet
voor iedereen
Hier verschijnen geen
blokjes meer in beeld
Hier onbeperkt
supersnel internet
Hier beeldbel ik
met mijn ziekenhuis
Hier zonder haperend internet
genieten van het digitale leven
Hier kun je netflixen
met een 8K stream
Hier is live streamen
de normaalste zaak
Hier straks gratis
supersnel wifi langs de lijn
Hier kun je
gemakkelijk overstappen
Hier bestuur ik
mijn huis op afstand

Het dorp wordt weer aantrekkelijk om te wonen

Als het over glasvezel gaat denken we meestal direct aan internet en tv. Maar wist je dat een glasvezelnetwerk voor veel meer diensten gebruikt wordt. Of beter gezegd, glasvezel maakt het mogelijk dat bepaalde diensten beter of sneller werken waardoor we ze vaker gebruiken. Dat komt omdat glasvezel het internetsignaal heel snel kan doorgeven en dat op de meest betrouwbare manier.

Nieuwe diensten bereikbaar
Er zijn nu al veel diensten die via internet gaan, maar die worden maar door een handjevol mensen gebruikt omdat het allemaal nog niet zo goed werkt via de huidige netwerken. In gemeenten waar glasvezel ligt zie je dat die diensten wel gretig aftrek vinden. Denk maar eens aan bewakingscamera’s. We kennen allemaal die wazig beelden die je vaak ziet. De beeldkwaliteit wordt verlaagd omdat anders het beeld niet via de bestaande netwerken verstuurd kan worden. Bij glasvezel heb je daar geen last van. Daar kan de beste beeldkwaliteit met gemak overheen gestuurd worden. Zonder kwaliteitsverlies.

Afremmende vergrijzing
Omdat de kwaliteit zo goed is, kunnen medisch specialisten eenvoudig videogesprekken met patiënten voeren. Ook wordt het voor werknemers gemakkelijker om thuis te werken omdat alle bestanden van het werk in de ‘Cloud’ opgeslagen zijn. Met een moderne internetaansluiting werkt dat net zo snel als dat je op de zaak zou zijn. En overleggen met collega’s gaat eenvoudig met behulp van Skype of WhatsApp.
De noodzaak om naar de stad te verhuizen vanwege het werk verdwijnt op den duur. En dat houdt de vergrijzing tegen.

Veilig voelen
Er is ook een trend van naar het platteland terugkerende oud-studenten. Zij willen hun kinderen in een rustigere omgeving laten opgroeien. Qua vestigingskeuze worden dan meestal de dorpen gekozen waar glasvezel ligt. En dat geeft weer een positieve impuls aan de waarde van de woning en leefbaarheid van het dorp.

Ook ouderen plukken de vruchten van een moderne glasvezel aansluiting. Zij kunnen door het gebruik van sensoren langer, veilig en comfortabel in hun huis blijven wonen. Sensoren die vallen, brand en beweging registreren helpen daarbij doordat ze bij nood, via internet, familie of mantelzorg alarmeren. Met behulp camera’s kunnen zij - alleen in noodsituaties - in de woning kijken en hulp bieden of inschakelen. Dat is wel zo handig en minder tijdrovend. Het geeft een gevoel van veiligheid.

Voorbereid op de toekomst met glasvezel

Wil je ook een internetverbinding die voorbereid is op de toekomst?

Download het startpakket