Hier in het buitengebied
is de aansluiting ook gratis
Hier is de glasvezel-wifi
overal even snel
Hier 1000 Mb internet
voor iedereen
Hier verschijnen geen
blokjes meer in beeld
Hier onbeperkt
supersnel internet
Hier beeldbel ik
met mijn ziekenhuis
Hier zonder haperend internet
genieten van het digitale leven
Hier kun je netflixen
met een 8K stream
Hier is live streamen
de normaalste zaak
Hier straks gratis
supersnel wifi langs de lijn
Hier kun je
gemakkelijk overstappen
Hier bestuur ik
mijn huis op afstand

Dit is waarom je glasvezel nodig hebt

Al enkele jaren groeit het internet gebruik met 40% per jaar. In het jaar 2000 konden we nog prima internetten met een verbinding van 128 Kb. Nu, 19 jaar later, zitten we al op gewenste snelheid van ruim 50.000 Kb (is gelijk aan 50 Mb) of meer. Een groei van circa 39000% in 19 jaar tijd en dat is bijna niet te geloven! Door diverse technologische ontwikkelingen zal de vraag naar snelheid nog meer toenemen en mogen we verwachten dat snelheden als 100.000 Mb (= 10Gb) de normaalste zaak van de wereld worden. In het noorden van Nederland kun je als consument al een internetverbinding van 10 Gb bestellen.

Snelheid = capaciteit

We praten steeds over snelheid maar eigenlijk moeten we praten over capaciteit: hoeveel data kan er tegelijk door jouw verbinding. Daar gaat het om. Want vroeger hadden we maar 1 apparaat in huis wat gebruik maakte van internet. Nu zijn er dat in een normaal gezin al snel 4 tot 10 en een veelvoud daarvan ligt al in het verschiet. Dat komt omdat veel apparaten in huis gebruik (gaan) maken van internet. En die willen ook allemaal supersnel communiceren via internet. Om al die apparaten supersnel via internet te laten werken heb je dus veel capaciteit nodig. Heel veel.

Nu kiezen voor straks meer comfort

Glasvezel zul je nu misschien nog niet nodig hebben omdat Ziggo je voldoende snelheid biedt. Maar of dat over een paar jaar nog zo is? Daarom is het goed om nu voor glasvezel te kiezen zodat er een glasvezelnetwerk komt. Mocht Ziggo en KPN dan niet meer kunnen bieden wat je wil, dan heb je in ieder geval een alternatief.

De video hieronder legt dat nog eens haarfijn uit.

Een andere reden om nu te kiezen is dat glasvezel concurrentie kent op het netwerk. De kabel kent maar 1 aanbieder en dat is Ziggo. Een monopolist noemen ze dat. Op de telefoonlijn zit vooral KPN met haar merken als Telfort, XS4ALL samen met T-mobile en Tele2. Op glasvezel kunnen ruim 30 providers diensten leveren (maar we starten met 4 om keuze stress te voorkomen) en dat zorgt voor gezonde concurrentie. En concurrentie zorgt voor scherpe prijzen en betere kwaliteit. Want als u niet tevreden bent stapt u gewoon over naar een andere provider op glasvezel. Simpel toch!

 Benieuwd naar wat jij kunt besparen met glasvezel?

Download het startpakket