Hier in het buitengebied
is de aansluiting ook gratis
Hier is de glasvezel-wifi
overal even snel
Hier 1000 Mb internet
voor iedereen
Hier verschijnen geen
blokjes meer in beeld
Hier onbeperkt
supersnel internet
Hier beeldbel ik
met mijn ziekenhuis
Hier zonder haperend internet
genieten van het digitale leven
Hier kun je netflixen
met een 8K stream
Hier is live streamen
de normaalste zaak
Hier straks gratis
supersnel wifi langs de lijn
Hier kun je
gemakkelijk overstappen
Hier bestuur ik
mijn huis op afstand

Zorgtaken kunnen prima digitaal worden uitgevoerd

Valkuil
“Het gebruik van internet als communicatiemiddel neemt meer en meer toe. Vrijwillig, maar door de ontwikkelingen in onze samenleving ook min of meer gedwongen. Dat laatste geldt zeker voor ouderen. Ouderen weten vaak goed met een computer om te gaan, maar ze stellen alleen nog niet veel eisen aan een internetverbinding. Ze zijn enthousiast als het allemaal werkt en tevreden met hoe het is. Vaak omdat ze ook niet beter weten. Dat begrijp ik heel goed, het is ook geen verwijt dat mensen niet op de hoogte zijn. Maar het is wel een grote valkuil.”

Zestigers
“Het aantal ouderen zal steeds meer toenemen, maar in de thuiszorg is steeds minder geld. Daarom lopen nu al verschillende pilots voor zorg op afstand en digitale mantelzorg. De behoefte daaraan zal snel groeien. Een grote groep zestigers is daar nu nog niet mee bezig, maar zou dat eigenlijk wel moeten zijn. Verzorging aan huis blijft altijd noodzakelijk, maar sommige zorgtaken kunnen in de toekomst prima digitaal uitgevoerd worden.”

Problemen en irritaties
“Ik maak me zorgen en zet me daarom in voor de komst van glasvezel. Ik heb liever nu wat overcapaciteit, dan dat we straks tekort komen. Zeker voor ouderen is het van belang dat als je op die rode knop drukt, het internet ook werkt. Het moet betrouwbaar en snel zijn. Met de groei die het gebruik van internet nu doormaakt zal het huidige netwerk dat over een tijdje niet meer zijn. En dat gaat, zeker bij ouderen, grote problemen en irritaties opleveren.”

Voorbereid op de toekomst met glasvezel

Wil je ook een internetverbinding die voorbereid is op de toekomst?

Download het startpakket